Начин на приготвяне
Почистете и измийте пъстървите. Морковите обелете и нарежете на дълги пръчици.
Лука, чушките и доматите нарежете на шайби. Обеления чесън нарежете на филийки.
Поръсете от вътре и отвън пъстървите със сол, черен пипер и кимион. Пъхнете в коремчетата на рибите нарязаните скилидки чесън и по един стрък копър (заедно със дръжките).
Полейте с лимоновия сок и зехтин отвътре и отвън и оставете да се овкусят за 20 минути.
Нарязаните домати, чушки и кромид лук прехвърлете в плика за печене. Овкусете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте със зехтин.
Прехвърлете и пъстървите в плика, завържете го и го надупчете с клечка за зъби от горната страна на 2 – 3 места.
Прехвърлете плика в тавичка и печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.
Готовото ястие прехвърлете от плика в подходяща чиния за сервиране и гарнирайте с резени лимон и стръкче копър.
Уникално вкусната пъстърва в плик за печене е готова.
Коментари