Начин на приготвяне
Разтваряме маята в затоплените прясно мляко и вода, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, изчакваме да шупне.
Добавяме солта, олиото, 1 разбито яйце и толкова брашно, че да се получи гъста каша.
Оставяме кашата на топло, за да втаса.
Сипваме предварително пресятото брашно в тава и правим кладенче в средата, прибавяме кашата с маята и замесваме твърдо тесто.
Разделяме тестото на 3 части и ги прехвърляме в намаслени найлонови торбички, оставяме да втаса.
Разточваме всяко тесто на правоъгълна кора с ширина около 30 см и височина 20 см.
С помощта на остър нож правим разрези откъм широката част с дължина 2 см и разстояние 2 см, докато заприлича на гребен.
Разпределяме сиренето и нарязаното масло по корите, като го поставяме в средата.
Прегъваме кората и завиваме на охлювче, като в средата му поставяме малко топче тесто.
Така оформените цветя редим в намаслена тава на разстояние и отново оставяме да втаса.
Мажем хлебчетата с разбитото с малко вода яйце и ги поръсваме със семена.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Хлебчетата Пролетен цвят са готови.