Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пролетен ягодов пай

Пролетен ягодов пай

Пролетен ягодов пай
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И вие не бихте отказали едно парче от този пролетен ягодов пай, нали?"

Необходими Продукти

  • ягоди - 300 грама
  • брашно - 300 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 180 грама
  • бакпулвер - 10 грама
  • ванилова захар - 10 грама
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 90 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете олиото, ваниловата захар и прясното мляко, отново разбъркайте много добре.

На части добавете предварително пресятото с бакпулвера брашно, като бъркате непрекъснато.

Намазнете и набрашнете тава за печене с диаметър 22 см. Сипете вътре сместа и заравнете.

Отгоре наредете измитите и подсушени ягоди.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете пая около 45 минути.

Поръсете готовия сладкиш с пудра захар и поднесете.

Пролетният ягодов пай е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: