Пролетен агнешки гювеч

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
81435
Пролетен агнешки гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Удоволствие е да го приготвяме този пролетен агнешки гювеч"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 4
  • целина - 1 малка глава
  • домати - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелени чушки - 6 бр.
  • ориз - 1 к.ч
  • люти чушки - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета. Изпържва се в загрятото олио.

Добавят се последователно нарязаният на дребно кромид, морковите, целината и доматите.

Поръсва се червения пипер.

Залива се с малко гореща вода и се вари до омекване на месото.

Чушките се изпичат, обелват, нарязани на едро се прибавят при месото.

Пролетното ястие се посолява и се слага измитият ориз.

Долива се 1 ч.ч. гореща вода и се добавят лютите чушленца.

Пресипва се в гювеч.

Пролетното агнешко се готви в умерена фурна, докато оризът поеме течността.

Пролетният агнешки гювеч се поръсва с черен пипер и магданоз.

Рецептата за агнешки гювеч е изпълнена. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: