Печено агнешко бутче с мед

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4-5
"Знаете ли как да приготвите цяло агнешко бутче, така че хем да е крехко, хем сочно? Вижте тази майсторска рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 цяло бутче от младо агне
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • розмарин - по желание
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистеното агнешко бутче в намазнена тава и го посолете. Разбийте до хомогенна гъста каша меда, горчицата, черен и червен пипер, джоджена и др. подправки по желание, като добавите няколко супени лъжици олио и водичка.

С помощта на четка намажете обилно бутчето отвсякъде, покрийте го и оставете да се маринова за 2 часа. След това го намажете отново, долейте малко вода или вино в тавата, покрийте с фолио и сложете да се изпече на слаба фурна за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
511
49
37
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

павлина
павлина
Ъъъм! Ужасно е вкусно!
01.10.2013 14:10
6