Начин на приготвяне
За блата:
4 яйца, 6 с.л. мед (или на вкус), 1/2 ч.кисело мляко, щипка сода , загасена в няколко капки оцет, ванилия, бакпулвер 1, кокосово масло 2 с.л. разтопено, какао или рожков 3 с.л. и оризовото брашно - всичко се разбърква до хомогенна смес с консистенцията на кексово тесто и се пече на 170 градуса до суха клечка. Оставя се на скара да изстине и внимателно се разрязва на 2. Тавичката трябва да не е по-голяма от 22 см.
Бял крем:
Кофичка извара, 1 п. крема сирене, 400 г заквасена сметана, мед на вкус, 5 бр. нарязани на дребно ягоди, ванилия - всичко се разбива /аз ползвах Нутрибулет/ и тогава добавих ягодите. Оставих в хладилника за час да стегне.
Шоколадовия кувертюр:
Аз направих предната вечер, като изядохме по-голямата част. Едва опазих 1 купичка за тортата :D.
2 бр. меко авокадо, 1-2 с.л. кокосово масло, мед 2-3 с.л., 1 ванилия, 5-6 с.л. кокосово мляко, 4 пълни с.л. какао или рожков - всичко се разбива или в блендер или в Нутрибулета, както правя аз. Готово е веднага за консумация, но охладено още повече доближава вкуса на истинския домашен шоколад.
Сглобяване:
След като внимателно сте разрязали блата на 2, отделете единия (внимавайте, защото е много пръхкав и ронлив). Намазвате обилно с крема, за да имат възможност блатовете да се напоят леко. Слагате другия блат отгоре и отново намазвате обилно, този път и борда отстрани.
С лъжица изсипвате шоколада на ленти, но трябва да сте го извадили от хладилника поне час, преди да го използвате, за да се отпусне. Рисувате, както ви идва отвътре, и украсявате вашата торта по уникален начин.
Украсявате с ягодите за завършен вид на тортата. Може да използвате и шприц за повече прецизност :)
Благодаря на всички, които имаха търпението да изчетат целия пост и още повече , на тези, които ще имат смелостта да направят тази моя авторска рецепта. Няма да съжаляват!