Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното, киселото мляко, содата, меда, канелата, ванилията и олиото. Разбъркайте до хомогенизиране. Разделете получената смес на две части.
Изсипете едната част в подходяща тавичка за печене, застлана с намазнена домакинска хартия. Изпечете на 160 градуса до готовност, като проверите с дървено шишче.
Отстранете блата от хартията и го оставете да се охлади. Постъпете по същия начин и с втората част от сместа.
Направете сироп, като сложите водата в подходящ съд заедно със захарта и загрейте до кипване.
Сиропирайте блатовете със захарен сироп. Охладете.
Разбийте сметаната на гъст крем. Намажете блатовете с крема и сглобете медената торта. Намажете от всички страни.
Разтопете маслото и шоколада на водна баня.
Полейте тортата с шоколад. Гарнирайте върху шоколада с ягодови парченца и сметана, а от страни с орехови ядки. Полейте ягодите с желатин, разтворен по указания на пакета начин.
Поръсете с кокосови стърготини.
Медената торта с шоколад и ягоди е готова.