Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на ситно. Маслото се разбива на крем и се смесва с бисквитите. Сместа се слага в ринг за торта, постлан с хартия за печене. Притиска се към дъното и се оставя в хладилника.
Желатинът се накисва в студена преварена вода, за да набъбне, и се разтваря на водна баня. Изварата се разбива на крем. Лимонът се изцежда, кората му се настъргва на ситно. Сокът и кората се добавят към изварата. Добавя се захарта и всичко се разбърква добре. Добавя се желатинът, още веднъж се разбърква и се добавя сметаната.
Тестото се намазва с шоколада, разтопен на водна баня. Отгоре се слагат половината ягоди, нарязани на половинки. Заливат се с крема с изварата и тортата се оставя за 2 часа в хладилника.
Вади се от ринга и страните се поръсват с овесени ядки. Отгоре се нареждат останалите ягоди и се поръсват с пудра захар.