Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Руска торта с шоколад и ягоди

Руска торта с шоколад и ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска торта с шоколад и ягоди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ягоди - 800 г
  • сметана - 50 г
  • захар - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • желатин - 12 г
  • извара - 1 кг
  • шоколад - 100 г
  • бисквити - 225 г меки
  • пудра захар - 1 с.л.
  • масло - 125 г
  • овесени ядки - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно. Маслото се разбива на крем и се смесва с бисквитите. Сместа се слага в ринг за торта, постлан с хартия за печене. Притиска се към дъното и се оставя в хладилника.

Желатинът се накисва в студена преварена вода, за да набъбне, и се разтваря на водна баня. Изварата се разбива на крем. Лимонът се изцежда, кората му се настъргва на ситно. Сокът и кората се добавят към изварата. Добавя се захарта и всичко се разбърква добре. Добавя се желатинът, още веднъж се разбърква и се добавя сметаната.

Тестото се намазва с шоколада, разтопен на водна баня. Отгоре се слагат половината ягоди, нарязани на половинки. Заливат се с крема с изварата и тортата се оставя за 2 часа в хладилника.

Вади се от ринга и страните се поръсват с овесени ядки. Отгоре се нареждат останалите ягоди и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: