Печен ориз с яйца

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Печен ориз с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Бързо, лесно и вкусно предложение за лека вечеря или вкусна гарнитура за печени меса и риба"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 гр.
  • лук - 1 брой
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит ориз се сипва в тава. Към него се добавя ситно нарязания лук, подправката, солта, чубрицата и се поръсва с олиото.

Налива се топла вода /около 800мл/ в съотношение ориз/вода - 1:3. Ястието се пече в загрята на 180С фурна. При нужда се налива вода за да не остане сух ориза.

След това тавата се изважда и отгоре се изливат на равномерен слой предварително разбитите яйца. Връща се обратно във фурната за около 5 минути, докато се стегнат яйцата.

Готовото ястие се покрива с кърпа или хартия, за да се задуши ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

В. Василев
В. Василев
Харесва ми. Получи се добре.
10.09.2013 15:03