Начин на приготвяне
Почистете, измийте и подсушете пилето, след което го порционирайте и го сложете да се вари в подсолена вода с 1 глава лук и парче масло.
Прецедете пилешкия бульон и сложете измития ориз да се вари, заливайки го с бульона и масло. Посолете ориза и добавете черен пипер на око.
Докато варите ориза, внимавайте зрънцата да останат цели и да не го преварявате.
Прехвърлете ориза в тава, отгоре подредете пилешкото и залейте обилно с масло. Пухнете да се пече в умерена фурна.
Накрая залейте с разбитите с малко вода яйца и доопечете.
Поднесете пилето с ориз, гарнирано със салата.
По желание към рецептата могат да се добавят ситно нарязани лук, морков или чушка.
Опитайте още: Пиле с ориз, Апетитно пиле с ориз, Пиле с ориз по селски, Пиле с ориз и куркума, Пълнено пиле с ориз в гювеч
Коментари