Агнешко с мед

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко с мед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр
  • соев сос - 4 с.л. тъмен
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • мед - 2 с.л. пчелен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - 2 зрънца счукан
  • чили - сос на вкус
  • девесил - 4 - 5 стръка
  • розмарин - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото направете на големи парчета и ги подредете в тава. Полейте със струйка мазнина и раздрусайте тавата. Всяко парче натъркайте леко със сол.

Соевия сос, меда, олиото, черен пипер на вкус, червения пипер, счукания бахар и чили соса пасирайте или разбъркайте, докато се получи гладка паста. Ако е много гъста, разредете с няколко с.л. червено вино.

С тази паста и с помощта на четка намажете обилно и отвсякъде месото. Оставете да се маринова за 2 часа, след което отгоре разпределете стръковете девесил и розмарин.

Долейте вода до половината на месото, покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в загряна силна фурна за около 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: