Агнешко каре с мед и пипер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Агнешко каре с мед и пипер1 / 2
24/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5-6
"Агнешки деликатес за всички, които обичат изтънчената кухня и не се боят, че ще си изцапат ръцете"

Необходими Продукти

  • агнешко каре - около 600 грама нарязани ребра
  • агнешко месо - отделно още 600 грама
  • моркови - 500 грама
  • лук - 500 грама
  • целина - 300 грама на стръкове
  • мед - 15 грама
  • мащерка - 2 клонки
  • сол
  • черен пипер - 5 грама на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Агнешкото месо се нарязва на парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват на едро.

В голям тиган се запържва до зачервяване цялото каре и накълцаното месо, след което се поръсва със сол и черен пипер.

Месото се прехвърля в намазнена тава, а около него се нареждат зеленчуците. Върховете на котлетите се завиват в алуминиево фолио, за да не прегорят.

Сложете всичко да се пече за около 30-40 минути, а после извадете и отцедете отделилия се сос в тенджера. Сложете тенджерата на умерен огън и прибавете чаша вода.

Трябва да ври, докато течността не стане на половина. Сосът се прецежда и се оставя на топло.

Медът се разбърква със зърната пипер и се намазва на месото и каретата. Запича се още няколко минути под грила на фурната.

Сервира се разпределено на порции, полято със соса. Зеленчуците може да се сервират отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вкусотия е тази рецепта.
13.05.2016 14:11
1