Шоколадова торта с козунак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шоколадова торта с козунак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 парчета
"Ех, че вкусно изкушение е това кулинарно изобретение Шоколадова торта с козунак !"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 кг цял и стар
  • сладко - 1 малко бурканче от портокали или праскови
  • за крема
  • захар - 100 г
  • вода - 1/2 к.ч.
  • шоколад - 200 г натурален
  • какао - 2 с.л. натурално
  • канела - 1/2 ч.л.
  • яйца - 5 жълтъка (около 90гр.)
  • масло - 350 г обезсолено краве
  • есенция - 1 ампула портокалова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на еднакви, не много дебели филии. В подходяща форма направете блат от козуначените филии и ги намажете с размито в малко вода сладко от портокали.

На водна баня на котлона разтопете при непрекъснато бъркане маслото, захарта, водата, натрошения шоколад и какаото и канелата за крема. Бъркайте, докато захарта се разтопи напълно.

Отделно разбийте жълтъците с тел и при непрекъснато бъркане ги добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте за кратко с телта и снемете от котлона. Оставете да се охлади напълно.

Върху козуначения блат разпределете от крема, подредете ред козунак отново и намажете с размитото сладко. Накрая хубаво и старателно намажете цялата торта с шоколадовия крем.

Оставете Шоколадовата торта с козунак в хладилника за няколко часа преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биба
Биба
А маслото къде се слага ??
14.09.2012 14:53