Начин на приготвяне
Сметаната се разбива с миксер, добавят се пудрата захар и ванилията и се разбива още много кратко с миксер.
След това с миксер се разбива маскарпонето за тортата.
С помощта на шпатула на три пъти се добавя от разбитата сметана при маскарпонето.
С това кремът за тортата е готов.
За да се оформи блата за тортата всяка бисквита се напоява в прясно мляко и се подрежда на дъното на формата (диаметър 26 см).
Върху бисквитите се слага половината от крема, както и сладкото от череши. Следва нов пласт бисквити и останалата половина от крема.
Шоколадът се настъргва на едро ренде и се поръсва върху тортата.
Тортата без печене се охлажда около 4-5 часа преди да се сервира.
Тортата с маскарпоне и бял шоколад е идеалният десерт за вашето следобедно кафе.