Начин на приготвяне
Обелените и нарязаните на по-едри парчета картофи слагаме в тава и ги поръсваме със солта и чубрицата.
Прибавяме половин чаена чаша студена вода и олиото. Разбъркваме ги и ги слагаме да се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25-30 минути /картофите трябва да са все още твърди/.
През това време нарязваме наденичката на кубчета и натрошаваме сиренето.
Така приготвените продукти прибавяме към все още твърдите, но леко запечени картофи и отново слагаме тавата във фурната за около 10-15 минути.
Изваждаме тавата и на произволни места правим гнезденца между картофите, където счупваме яйцата.
Връщаме отново във фурната и запичаме 10 минути или до готовността на яйцата.
По желание яйцата могат да се поръсят с шарена сол или със самардала.
Може да се използва и сурова наденица, но тя следва да се запече малко повече време.
Запечените картофки с наденичка и яйце са готови.