Начин на приготвяне
Обелете наденичката. Омесете, разделете на две топки, увийте във фолио и поставете в хладилник.
Разстелете бутер тестото. Разточете го леко. Разрежете през средата на две части.
Развийте каймата от фолиото, оформете два фитила и ги сложете по средата на всеки лист.
Направете прорези на тестото през 2 см. от ръба до каймата. Подгънете крайчетата и съединете противоположните крайчета на тестото върху каймата.
Намажете с яйце, а отгоре наредете звездички, изрязани с формичка от тестото и забодете в центъра на всяка по едно зрънце черен пипер.
Загрейте фурната на 200 градуса /180 градуса с обдухване/ и запечете за около 40 минути, до златист загар.
Кренвиршките нарежете на филийки. Може да ги поднесете топли или студени.
Бутер плетеничките с наденичка са много вкусни.