Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с наденичка

Картофена яхния с наденичка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена яхния с наденичка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За да не ви е постна картофената яхния, сложете и наденичка - получава се нещо изумително"

Необходими Продукти

  • наденица - 2 парчета прясна (800 г)
  • картофи - около 800 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.или 1 пресен домат
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • мащерка - на вкус
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна и ароматна яхния с наденица - идеална за обяд или вечеря.

Измийте и нарежете наденичките на по-големи парчета. Нагрейте олиото и запържете наденичките от всички страни.

Извадете наденичките и в същото олио запържете предварително почистените и нарязани лук, чесън, моркови и чушки.

След което добавете брашното и разбъркайте енергично, прибавете нарязаните на кубчета картофи и запържете за около 5 минути.

В края на пърженето прибавете червения пипер, доматения сок и налейте около 800 мл топла вода. Варите до готовност на картофите под затворен капак на тенджерата.

Към края на готвенето прибавете запържените наденички, посолете на вкус и поръсете картофената яхния с мащерка, черен пипер и ситно нарязан магданоз. След като заври, премахнете готовата картофена яхния с наденичка от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това ще е много вкусно !
20.08.2021 20:00