Начин на приготвяне
Нарежете на парчета пилешкото месо /бутчета и филе/, залейте с вода с малко сол, пуснете два дафинови листа и сложете на огъня да се свари. Свареното месо обезкостете и накъсайте на дребно в една паница.
Обелете четири картофа, нарежете ги на пръчици и ги изпържете не в много олио. Извадете ги в една чиния и леко поръсете със сол. В същото олио изпържете кафяви печурки, преди това нарязани на дебели резенчета. Извадете гъбите също в друга чиния и леко ги посолете.
Сипете в същото олио една супена лъжица брашно, разбъркайте и сипете охладения бульон, в който се е варило месото. Поръсете с черен пипер, къри, куркума и стрийте едно кубче пилешки бульон.
В подходяща тавичка наредете най-напред картофите, върху тях накъсаното месо, после разпределете гъбите и залейте равномерно със соса. Поръсете отгоре с настърган кашкавал. През това време фурната трябва да е загряла добре на 220 градуса.
Сложете ястието във фурната и запечете, докато кашкавалът се зачерви.
За гарнитурата задушете броколи. Тях ги пуснете за бързо в леко посолена вряла вода, като преди това сте ги накъсали на розички и ги оставете за 3-4 минути на огъня.
След това ги извадете с решетъчна лъжица и прехвърлете в ледено-студена вода, за да запазят зеления си цвят. Овкусете броколите с оцет, олио и копър. Поръсете и с накълцан магданоз.