Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пилешко, картофи и гъби

Мусака с пилешко, картофи и гъби

Мусака с пилешко, картофи и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г смес
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • целина - стрък
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • за заливката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • магданоз - връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете всички зеленчуци на дребно. Задушете ги в тенджера или тиган с мазнина. Сложете гъбите, нарязани на филийки.

Добавете каймата и пържете, докато стане на трохи и промени цвета си. Сложете всички подправки и разбъркайте.

Добавете картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Запържете за кратко и сложете доматеното пюре и червения пипер. Налейте малко водичка и изчакайте да заври.

Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Направете заливката, като разбиете яйцата, млякото, брашното и содата с тел. Добавете солта и магданоза, нарязан на дребно.

Излейте заливката върху мусаката и върнете във фурната, за да се запече. Извадете и сервирайте.

Мусаката с пилешко, картофи и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: