Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Запеканка с пилешко и картофи

Запеканка с пилешко и картофи

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Запеканка с пилешко и картофи
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
23/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Запеканка, който няма да остави никакъв шанс на диетата ви"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1. 2 кг
  • картофи - 4 бр. /едри/
  • печурки - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • къри - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • олио
  • за гарнитура
  • броколи - 300 г
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета пилешкото месо /бутчета и филе/, залейте с вода с малко сол, пуснете два дафинови листа и сложете на огъня да се свари. Свареното месо обезкостете и накъсайте на дребно в една паница.

Обелете четири картофа, нарежете ги на пръчици и ги изпържете не в много олио. Извадете ги в една чиния и леко поръсете със сол. В същото олио изпържете кафяви печурки, преди това нарязани на дебели резенчета. Извадете гъбите също в друга чиния и леко ги посолете.

Сипете в същото олио една супена лъжица брашно, разбъркайте и сипете охладения бульон, в който се е варило месото. Поръсете с черен пипер, къри, куркума и стрийте едно кубче пилешки бульон.

В подходяща тавичка наредете най-напред картофите, върху тях накъсаното месо, после разпределете гъбите и залейте равномерно със соса. Поръсете отгоре с настърган кашкавал. През това време фурната трябва да е загряла добре на 220 градуса.

Сложете ястието във фурната и запечете, докато кашкавалът се зачерви.

За гарнитурата задушете броколи. Тях ги пуснете за бързо в леко посолена вряла вода, като преди това сте ги накъсали на розички и ги оставете за 3-4 минути на огъня.

След това ги извадете с решетъчна лъжица и прехвърлете в ледено-студена вода, за да запазят зеления си цвят. Овкусете броколите с оцет, олио и копър. Поръсете и с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: