Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Пъстра пролетна салата

Пъстра пролетна салата

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Пъстра пролетна салата
Снимка: Dora Grozeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Пролетно предложение, на което не може да откажете, особено ако я придружим с бутилка изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • краставици - 1 бр.
  • репички - 3 - 4 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват и се белят.

Зеленчуците се изчистват и измиват.

Нарязва се лукът и чесънът, прибавят се нарязаните репички и краставицата, накрая марулята.

Нарязаните зеленчуци се овкусяват с оцета, зехтина и сол според вкуса. Внимателно се разбъркват.

Готовата зелена салата се декорира с яйцата и маслините.

Пъстрата пролетна салата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: