Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантно свинско с моркови

Пикантно свинско с моркови

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пикантно свинско с моркови4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Време е да отворим една бира и да се поглезим с това уникално пикантно свинско с моркови"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л лют
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - няколко стръка
  • масло - 1 с.л
  • зехтин - 2 с.л
  • За морковите
  • моркови - 5 бр.
  • масло - 30 г
  • захар - 2 с.л кафява
  • портокали - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото в тази рецепта е от обезкостен свински джолан, вие може да ползвате плешка или контра филе. Нарежете месото на средно големи парчета, сложете го в купа и сипете отгоре прясното мляко. Млякото трябва да покрива месото. Покрийте купата с домакинско фолио и сложете в хладилника за 2 часа да се маринова.

Извадете купата от хладилника, изцедете месото от течността, сложете парчетата върху суха кърпа и ги подсушете. Оставете месото на стайна температура за половин час.

Поставете тиган на котлона, сложете маслото и зехтина и загрейте. Когато маслото зацвърчи поставете месото и запържете за кратко на силна температура, колкото да се запечата и леко да смени цвета си. Нарежете лютата чушка на много ситно, като по желание преди това отстранете семките ѝ.

Пуснете цели необелени скилидките чесън и чушката в тигана, подправете с няколко стръкчета мащерка, сол, черен и малко червен пипер. Разбъркайте, гответе минутка, две и махнете от котлона. Прехвърлете съдържанието от тигана в тава.

Морковите почистете и нарежете на едро, сложете ги при месото и подправете със сол и черен пипер. Сипете водата и покрийте тавата с алуминиево фолио. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото да се задушава за 40 минути.

Извадете тавата от фурната, махнете фолиото, вземете маслото и поставете по малко от него върху месото и морковите, поръсете с кафява захар и изцедете сока на един голям портокал. Ако водата е поизвряла, досипете още малко, но в края на печенето месото трябва да е останало само на мазнина.

Върнете тавата във фурната и допечете без фолио за още 20 минути до приятен цвят на месото и морковите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: