Начин на приготвяне
Сложете в купа яйцата и захарта, разбийте до крем с помощта на миксер за няколко минути. Сипете олиото и продължете да разбърквате.
Пресейте брашното, бакпулвера и ванилията и ги сипете при сместа, разбъркайте внимателно и сипете водата. Сместа трябва да се получи гладка и хомогенна, без брашнени бучки.
Намажете тава с диаметър 26 см с малко олио и поръсете с брашно.
Изсипете кексовата смес в тавата, натрошете бисквитките на по-едри парчета и ги пуснете върху сместа.
Не бъркайте и не ги натискайте, иначе ще потънат и при печене ще паднат на дъното на сладкиша. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до суха клечка.
Извадете и охладете преди консумация.
Бележки: Бисквитите са от типа сандвич, слепени с мармалад, може да ползвате каквито намерите. Препоръчвам да внимавате, когато сипвате кексовата смес в тавата да не я изсипвате само в средата.
Разпределете я равномерно, защото аз отново сгреших, по невнимание сипвах директно в центъра и при изпичане се надигна само в средата и стана като планински връх.
Сладкишът е стандартен, но бисквитките му придават по-специален вкус и аромат, опитайте!
Обикновният сладкиш с необикновен вкус е готов.