Ябълкови пирожки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Ябълкови пирожки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Опасно вкусни пирожки, да се унищожават на място, още докато са топли"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • масло - 150 г
  • плънка
  • ябълки - 500 г настъргани
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела
  • орехи - 100 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Към тях се прибавя лимоновият сок, прясното мляко, кравето масло.

Пресяват се брашното с бакпулвера.

Смесват се двете смеси. Приготвя се плънката. Тестото се разточва на 0.5 см. Изрязват се кръгчета, като във всяко се слага плънка.

Кръгчетата се прегъват, намазват се с яйце и пирожките се пекат в умерена фурна.

Ябълковите пирожки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: