Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Морковена супа с тиквички

Морковена супа с тиквички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Морковена супа с тиквички
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пролетна зеленчукова супичка, истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г /7 - 8 бр/
  • тиквички - 500 г /млади 2 бр/
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 едро стебло
  • домати - 1 бр. /голям/
  • ориз - 4 - 5 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова вегета
  • майорана - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз - китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера около една кафена чашка олио да загрее, прибавете накълцания лук и настъргани моркови на едрото ренде.

Запържете за кратко и залейте с два литра вода.

След като водата заври, прибавете тиквичките, нарязани на кубчета и стеблото на целината, което предварително обелете с картофобелачката, за да се отстранят жилките.

Разбъркайте и сипете измития ориз, вегетата, майораната и черния пипер.

Щом оризът се поразвари, прибавете домата, предварително обелен и нарязан на дребни кубчета. Супата се оставя да ври, докато се свари домата.

Посолете още малко на вкус. Накрая поръсете с накълцани магданоз.

Много е приятно зеленчуковата супа да се яде студена, особено в горещите летни дни.

Аз я харесвам с резенчета лимон или гарнирана с кисело мляко.

Морковената супа с тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: