Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги поставете да се варят в подсолена вода. След като напълно се охладят, настържете ги на ренде.
В купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с вилица, добавете настърганите картофи, настърганото сирене, посолете на вкус, ако е нужно, и поръсете черен пипер на вкус, разбъркайте добре до еднородна смес.
В квадратна тавичка налейте с 2-3 с.л. олио, разпределете картофената смес и наредете обеления колбас вертикално, като притиснете добре да потъне до дъното на тавата и изравнете.
Разбъркайте сметаната с млякото и добавете настърганият кашкавал, разпределете сместа върху на картофите и поръсете със ситно нарязаните пера на лука.
Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Лесна и много вкусна запеканка!