Картофен кекс със салам

24/03/2017
"Кекс, но не обикновен, а с картофи и салам - перфектен и за закуска, и за вечеря "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 178
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кекса като започнете с разбиването на яйцата. Разбийте ги добре с миксер.

След това загасете содата в киселото мляко и добавете към разбитите яйца. Отново разбийте с миксера. Добавете солта /около 1 ч.л. е достатъчна/ и олиото.

Накрая изсипете и брашното и отново разбийте с миксер. Добавете червения и черния пипер и разбъркайте с лъжица. Сварете си двата картофа, нарежете ги на кубчета и ги изсипете към получената смес.

Саламът също нарежете и го добавете и него. Внимателно разбъркайте с лъжица. Целта е картофите и саламът да не се раздробят. Побучената смес изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс. Загрейте си фурната предварително и печете на 180 градуса до готовност.

Оставете кекса да изстине напълно и го обърнете. Ако го обърнете топъл, ще се раздроби.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар