Банско Катино Мезе

ДинкоДинкоНовак
19/04/2012
"Не просто мезе, а Катино мезе - с ароматно свинско месо, гъби и подправки!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 030
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 200 - 300 г
  • гъби - 50 - 100 г нарязани
  • лук - малка глава кромид (може и повече, ако харесвате лук)
  • доматено пюре - една супена лъжица
  • соев сос - 5 - 6 капки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вино - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското на дребно и го запържваме, прибавяме гъбите и лука и продължаваме да пържим докато лука потъмнее.

След 1-2 мин прибавяме доматеното пюре, виното, соевия сос и черня пипер.

Добавяме малко вода, 30 мл, за да стане по сочно мезето и да се получи сос.

Пържим докато водата поизври, около 10 мин, докато се получи хомогенно сосче.

Рейтинг

5 11
4 7
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Stela Evlogieva Stoynova
Stela Evlogieva Stoynova
24.03.2018 22:24
Истинската рецепта е на Ники, но направих и тази! Страхотно ми се получи!
0
0
кати
кати
27.12.2014 22:35
рецептата на Ники направих тази година за Коледа, фантастично стана! естествено без соев сос, а с т.нар. грейви- сосът от месото.
2
0
а4о
а4о
05.12.2013 22:05
нещо не ми свръзва.....пирин и соев сос
12
2