Начин на приготвяне
Почистваме воденичките и ги измиваме. В тенджера поставяме готовите измити воденички с малко вода - колкото да се покрият. Започнат ли да завират ги отстраняваме от огъня.
Измиваме ги, наливаме отново вода с малко сол и ги оставяме да се сварят напълно. Когато са готови, ги изцеждаме.
Почистваме чесъна и го счукваме в хаванче. Смесваме го с балсамовия оцет. Готовата смес разбъркваме много добре.
В тиган разтопяваме маслото и го нагорещяваме. Изсипваме воденичките и ги оставяме да се готвят, докато хванат загар. Слагаме черния пипер и поръсваме с пикантината. Разбъркваме. Изсипваме чесъна и разбъркваме отново.
Премахваме от котлона. Можете да сервирате воденичките с гарнитура от картофи соте, вкусни рулца от тиквички или салата Капрезе.
Коментари
сигурно е добре.