Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушено Пиле»Задушени пилешки воденички

Задушени пилешки воденички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Задушени пилешки воденички1 / 3
08/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Не подминавайте воденичките на рафта в магазина - те са не само отлично предястие, но от тях може да си приготви и много вкусна манджа!"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 1 кг
  • домати - 3 - 4 меки
  • лук - 2 глави
  • риган - 1 щипка
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги варете до омекване. Прецедете ги и ги измийте добре. Оставете си около 250-300 мл бульон. Нарежете лука на полумесеци.

Задушете го под капак в олиото и отделения бульон. Когато лукът поомекне добавете нарязаните на ситно домати. Прибавете мед и сол на вкус. Оставя се да ври около 5 минути, след което се добавят воденичките и риганът.

Оставете ястието да се готви още 5 минути. Ако сосът е твърде рядък, може да го сгъстите с 1 с.л. брашно. Ако въобще не желаете да има сос, гответе воденичките докато останат само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: