Начин на приготвяне
Кайсиите се слагат в купичка, покриват се с вода и се накисват за една вечер.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Разбиваме белтъците с миксер докато станат на пяна.
Кайсиите, 15-20 фурми (в зависимост колко сладко желаете да се получи) и 50 г какао се блендират докато се получи гладък крем.
В голяма купа смесваме кремът и белтъците, като разбъркваме много внимателно с помощта на шпатула, за да не слегнат белтъците.
Изсипваме сместа в средна форма и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 15 минути.
Оставяме блата настрана, за да изстине, а през това време може да се направи кремът за тортата.
Накиснатите кайсии плюс водата, 2 с.л. какао (20-25 г) и 4-5 фурми се пасират.
Намазваме крема върху изстиналия блат и прибираме в хладилник за няколко часа.
По желание може тортата може да се украси с орехи, плодове и пр.
https://youtu.be/c2QSC966SDM