Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Хрупкави пилешки филета с корнфлейкс

Хрупкави пилешки филета с корнфлейкс

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Хрупкави пилешки филета с корнфлейкс
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8
"Колкото по-хрупкаво е биреното мезе, толкова повече бира ще изпиете с него"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1.5 кг
  • корнфлейкс - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • песто - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди нажежете на парчета и внимателно начукайте в найлонов плик с дървено чукче, за да се получат тънки филета. Измийте и отцедете. Овкусете със солта, пипера, кърито, джинджифила и чесъна.

Изцедете лимона и полейте филетата. Оставете за час в хладилник. През това време подгответе панировката и соса.

Разбийте яйцата, натрошете корнфлейкса с помощта на точилка. Панирайте филетата в горещо олио като ги потапяте в брашното, яйцата и натрошения корнфлейкс. Изваждайте върху домакинска хартия.

Соса пригответе като счукате 2 скилидки чесън, прибавите киселото мляко, майонезата, горчицата и пестото.

Разбъркайте соса с помощта на домакинска тел. Поднесете хрупкавите филета със соса и парчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
40
30
21
10
Дай твоята оценка: