Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шунка по шведски

Шунка по шведски

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Шунка по шведски1 / 2
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на едри парчета, кашкавалът се настъргва, почистените и измити картофи се нарязват на кубчета по 2 см. Картофите се слагат в голям съд, заедно с 1/2 чаша вода. Задушават се 5 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбъркват 2 пъти.

Млякото се сипва в неголяма купичка. Чесънът се обелва, нарязва се на ситно и се добавя към млякото, заедно с индийското орехче, солта и черния пипер.

Вари се 1 мин при пълна мощност на микровълновата. Картофите се отцеждат и се сипват в малка тава, добавя се шунката и се залива с млякото.

Поръсва се с настъргания кашкавал. Тавата се слага на въртящата чиния и се пече 20-25 минути при 30% мощност на микровълновата (докато картофките станат златисто-кафяви).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: