Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи по шведски с пармезан

Картофи по шведски с пармезан

Картофи по шведски с пармезан
Снимка: Деница Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Апетитни печени картофи за всеки повод!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г за картофите
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло - 50 г за намазване на тавата
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофи по шведски с пармезан - семпло и вкусно картофено ястие.

Картофите разрязваме на две половини. После на всяка половина правим прорези около 1 см., но не до края. Намазваме тавата с масло и подреждаме картофите.

Върху всеки картоф слагаме малко кубче масло. Посоляваме картофите с подправките: черен пипер, сол, пушен червен пипер и чубрица.

Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути. Когато са готови, поръсваме обилно с пармезан и запичаме, докато се разтопи.

Рецептата е от шведската кухня, но и придадох малко български привкус с чубрицата. Апетитни печени картофи за всеки повод!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: