Начин на приготвяне
Морковът се настъргва, а лукът се нарязва на ситно. Месото се нарязва на малки парчета.
В тендера с незалепващо дъно с малко олио първо се задушават лукът и морковът, след това се добавя месото и се задушават за още 5-6 мин.
След това се добавя и оризът при непрекъснато бъркане. Когато оризът абсорбира мазнината, се добавя водата и се оставя да ври за 20 мин.
С този ориз се получава чудесна гарнитура или предястие, а самият ориз има дъх на орехи.
Коментари
Ако за първи път готвиш този ориз, като мен. Вечерята ще ти е провалена.
След това разбираш, че той се кисне 7-8 часа, после се вари още 1-2часа.......... Иначе, като продукти е много вкусно.
ХОРА АКО ГОТВИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ ОРИЗ ЗА ПЪРВИ ПЪТ, КАТО МЕН. ПЪРВО ПРОЧЕТЕТЕ КАК СЕ ГОТВИ И СЛЕД ТОВА ИЗПЪЛНЕТЕ РЕЦЕПТАТА.
ПОЛУЧАВА СЕ МНОГО ВКУСНО.