Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Императорски ориз с пиле

Императорски ориз с пиле

редакция:
РосицаРосица
Помощник Готвач
1195461642
Императорски ориз с пиле
Снимка: Росица
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изискано и вкусно - едно предложение за обяд, от което искате да се възползвате."

Необходими Продукти

  • императорски ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 200 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1/4 глава
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се настъргва, а лукът се нарязва на ситно. Месото се нарязва на малки парчета.

В тендера с незалепващо дъно с малко олио първо се задушават лукът и морковът, след това се добавя месото и се задушават за още 5-6 мин.

След това се добавя и оризът при непрекъснато бъркане. Когато оризът абсорбира мазнината, се добавя водата и се оставя да ври за 20 мин.

С този ориз се получава чудесна гарнитура или предястие, а самият ориз има дъх на орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#210702
Потребител#210702
Отбелязах три звезди, защото не е обяснено как се приготвя императорския ориз. и по този начин за 20 мин. е суров. Доста подвеждащо е. Човек си мисли , че ще сготви за 30 мин.
Ако за първи път готвиш този ориз, като мен. Вечерята ще ти е провалена.
След това разбираш, че той се кисне 7-8 часа, после се вари още 1-2часа.......... Иначе, като продукти е много вкусно.
ХОРА АКО ГОТВИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ ОРИЗ ЗА ПЪРВИ ПЪТ, КАТО МЕН. ПЪРВО ПРОЧЕТЕТЕ КАК СЕ ГОТВИ И СЛЕД ТОВА ИЗПЪЛНЕТЕ РЕЦЕПТАТА.
ПОЛУЧАВА СЕ МНОГО ВКУСНО.
26.02.2025 14:31
2