Суфле с кренвирши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Суфле с кренвирши
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Искаме да стиснем ръката на човека, сложил суфле и кренвирши в една рецепта"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 - 4бр
  • яйца - 5бр
  • брашно - 1с.л
  • прясно мляко - 100мл
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 150г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кренвиршите на парчета около 3-4 см. Подредете ги изправени в намаслена тава.

Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол.

Жълтъците разбийте с брашното, млякото, сол и черен пипер на вкус. Към тях прибавете белтъците, като внимателно разбърквате с шпатула.

Поръсете кренвиршите с част от настъргания кашкавал.

Изсипете яйчената смес върху тях. Поръсете с останалия кашкавал.

Печете суфлето на 200 градуса около 25-30 минути.

Суфлето с кренвирши е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: