Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Солени гофрети с овесени ядки

Солени гофрети с овесени ядки

ДариатиДариати
Чирак
815161891
Солени гофрети с овесени ядки
Снимка: Дариати
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Уникални здравословни гофрети - поднесете с млечна салата или друго по избор и да не забравите да оцените и коментирате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 80 г
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. (фини)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • сирене краве - 50 г
  • кашкавал - 20 г
  • маслини - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете прясното мляко. В него поставете маслото, за да се разтопи, и овесените ядки, за да омекнат. Оставете пет минути да престоят.

Разбийте двете яйца с щипка сол. Към тях прибавете млечната смес.

Добавете брашното, към което сте прибавили бакпулвера. Накрая сложете натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязаните маслини. Разбъркайте добре.

Трябва да получите тесто, по-гъсто от палачинковото, но по-рядко от кексовото.

Гребвайте с черпак и печете в загретия гофретник. От тази смес излизат седем бройки гофрети с диаметър 18 см.

Поднесете с млечна салата.

Солените гофрети с овесени ядки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: