Азиатска салата с киноа и скариди

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
29/03/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете киноата в малък съд за 15 минути, докато зърната набъбнат. Прехвърлете в гевгир да се изцеди от водата.

През това време пригответе дресинга: в купа смесете наситнената люта чушка, кората и сока на лайма, сол на вкус. В купа смесете киноата, наситнения лук, кълновете и половината от кориандъра. Добавете половината дресинг и разбъркайте хубаво.

Добавете останалите зеленчуци (кълновете, краставицата, авокадото, кресона и чери доматите), леко разбъркайте и прехвърлете в две салатени чинии.

Разбърква се рапичното олио и кленовия сироп с останалия дресинг. Най-отгоре върху зеленчуците се нареждат скаридите, полива се с останалия дресинг и се поръсва с кориандъра преди сервиране.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар