Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Азиатска салата с патладжани

Азиатска салата с патладжани

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Азиатска салата с патладжани
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Тази салата колко вино и домашна ракийка може да изпие, бедна ви е фантазията"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 30 г корен
  • люти чушки - 1 бр червена
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л
  • сол
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - или кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубави патладжани и тиквички. По възможност нека са по-дълги и да не са дебели.

Измийте зеленчуците, почистете и подсушете. Нарежете ги три части, след това всяка част на половина и накрая всяка половинка на резени с дебелина около 1 см.

Почистете чесъна и го скълцайте, лютата чушка почистете от семките и нарежете на дребно, пресния лук разрежете на ситно, джинджифила обелете и настържете. В купа смесете лука, чесъна, джинджифил и лютата чушка.

Сложете в тиган зехтина и загрейте, пуснете патладжана и тиквичките и запържете до омекване и златист цвят. Патладжаните поемат много мазнина, затова ако е необходимо добавете още малко.

Разбърквайте ги внимателно, за да не се разпаднат като омекнат. Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Сложете в същия тиган сместа от чесън, разбъркайте и запържете за няколко секунди. Върнете патладжана и тиквичката, разбъркайте.

Сипете соев сос, захар, балсамов оцет и сол ако е необходимо. Разбъркайте внимателно салатата и махнете от котлона. Поднесете зеленчуковата салата върху резени домати и поръсете с малко магданоз и зелен лук.

Азиатската салата с патладжани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: