Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Люта азиатска салата

Люта азиатска салата

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Люта азиатска салата
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Люта азиатска салата е новото ни любимо мезе за ракия"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • Дресинг
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, наситнена
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чили - ½ ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази салата с краставици каставиците се измиват и се отрязват двата края. Разрязват се на половини.

Взима се едната половина и до нея по дължина се поставят клечки за хранене.

Правят се тънки диагонални разрези по краставицата до клечките.

След това се обръща наобратно настрани и се правят същите разрези в същата посока.

Краставиците се поставят в купа, поръсват се със солта и се разбъркват внимателно с ръка.

Оставят се за 5 минути. След това се измиват със студена вода 3-4 пъти, да се премахне изцяло солта. Отцеждат се и се оставят настрана.

В купичка се приготвя дресингът, като се смесват останалите продукти.

Когато е готов, се излива върху краставиците и се разбърква внимателно лютата азиатска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: