Бабината Каша от коприва

ЛидияЛидияНовак17119
28/03/2017
"Излезе ли свежата коприва, задължително правим Бабината каша от коприва - хем да запазим традицията, хем защото е вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 141
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • коприва - крехка прясно набрана
  • лук - 1 голяма глава зрял /може да добавите и 3 - 4 стръка зелен лук/
  • яйца - 6 - 8 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • девесил - пресен или замразен
  • джоджен
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива със студена вода. Подбират се крехки връхчета и листа. Нарязва се на ситно /с ножица/.

В тенджера се налива вода се прибавя нарязаната коприва да поври 10-15 минути, след това се изсипва в гевгир и се премива на течаща вода.

Отново наливате тенджерата с вода и изсипвате вече измитата коприва и към нея добавяте предварително нарязания лук на дребно, олиото, солта и червения пипер.

Оставяте да ври около 30 минути, след което може да пасирате с пасатор. Прибавяте едно по едно яйцата, като изчаквате малко да се полусварят и разбъркайте да станат на парцали.

Разбийте в купичка брашното с вода и изсипете във врящата коприва да се сгъстява.

Слагате подправките: черен пипер, девесил, джоджен и накрая натрошавате сиренето.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар