Начин на приготвяне
Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязания лук и домати, настърганите моркови и предварително изчистения и измит ориз.
Доливаме с гореща вода и оставяме да се готви на тих огън, докато ориза набъбне.
Добавяме черния пипер, ситно нарязаните копър и магданоз. С така приготвената плънка напълваме предварително обелените, измити и издълбани картофи.
Слагаме ги в тавичка, предварително намазана с масло и ги запичаме на умерена фурна, като долеем доматения сок.
Коментари
Плънката от ориз е прекалено много за 1 кг. картофи. Издълбаната среда на картофите която е доста е хубаво да се измисли начин да се използва, че не е хубаво храна да се хвърля. От останалия ориз и средите на картофите направих още едно ястие. Аз сварих леко картофите преди цялата процедура на дълбаене и пълнене и въпреки това ги пекох доста време и изядох доста полуготови картофи докато нацеля когато са напълно готови :)