Салата от мариновани гъби

АнгелАнгел
Новак
5
32
10
29/03/2017
"Уникална салата, която непременно трябва да опитате! И да не забравите за виното!"
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 033
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме гъбите на жулиени. В съд с капак разбъркваме олио, бяло вино, оцет и съвсем малко лимонена киселина, изсипваме гъбите в съда и слагаме на котлона, покриваме ги с капака и ги разбъркваме през 2-3 минути докато се задушат (около 25 минути).

Докато гъбите ни са на котлона, в малък съд разбъркваме бяло вино, олио, чесън на прах, сол, захар, черен пипер (всички подправки се добавят на вкус).

Когато гъбите се задушат се изцеждат и охлаждат, след като сме сигурни, че са охладени ги изсипваме в съда с маринатата, разбъркваме ги старателно, запечатваме съда и ги оставяме в хладилника за минимум 5 часа.

Сервираме охладени, като при сервиране наръсваме пресен копър. Сервират се охладени.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар