Пролетна спаначена супа

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31981781
29/03/2017
"С вдигането на температурите заложете на по-леките и ароматни супички "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 860
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака от дръжките и измийте. Нарежете на кубчета лука и един голям морков и ги запържете заедно в тенджера с малко олио, докато лука стане прозрачен.

Прибавете нарязан на кубчета и едрия картоф. Разбъркайте и залейте с два литра вода. След като поври 5-6 минути, добавете накълцания спанак.

Разбъркайте и след 3-4 минути прибавете фидето. Щом супата поври 3-4 минути, прибавете и нарязан на кубчета обеления едър домат.

Варете още малко, докато омекне домата. Поръсете със сол и черен пипер. Накрая поръсете с девесил.

Сервирайте супата студена с лъжица гъсто кисело мляко. А за повечко чаровност, щипнете от лютивия червен пипер и ръснете малко пикантност, ако обичате.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар