Начин на приготвяне
За тази вкусна пролетна супа първо настържете 2 средни моркова на едро ренде и ги сложете в тенджера с около литър вода вряща вода.
Прибавете ориза, сол и черен пипер и гответе 15 минути. Ориза може да замените с булгур.
През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън, както и спанака и киселеца.
За да запазят максимално вкусовите си качества и полезни вещества, прибавете зелениите към супата почти накрая.
Добавете също и олиото и оставете супата да къкри още 10 минути.
Накрая добавете към супата ситно нарязан джоджен и пригответе застройката.
Смесете в купа киселото мляко и 1 жълтък.
Започнете да добавяте по малко от горещия бульон на супата към млякото, бъркайки.
След това прибавете застройката на тънка струя към спаначената супа и гответе още минута-две.
Пролетната спаначена супа без запръжка е готова.
Добър апетит!