Начин на приготвяне
В съд смесваме млякото, захарта и ванилиите и разбъркваме добре. Можете да ползвате кафява, (аз ползвах такава ) или обикновена бяла захар, но с кафявата става по-вкусно, тъй като тя придава на сладкиша типичния си лек карамелен аромат.
В йенски правоъгълен съд на дъното сипваме от сместа толкова, колкото да се покрие. Може да се ползва всяка правоъгълна купа или тавичка.
След това редим един ред бишкоти, поливаме със сместа, отново ред бишкоти и отгоре отново смес.
Най-отгоре поставяме нарязаните на колелца банани и поръсваме с пръчици. След това покривате съда с фолио и го слагате в хладилника.
Сладкишът с бишкоти и кисело мляко трябва да постои 2-3 часа в хладилника, за да могат бишкотите да попият киселото мляко и да станат меки.
Бързият сладкиш с бишкоти, банани и кисело мляко е готов.
Коментари