Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с бекон и сметана

Спагети с бекон и сметана

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Спагети с бекон и сметана
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Семпло и по италиански - спагети с бекон и сметана! Наздраве!"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г пълнозърнести
  • бекон - 300 г
  • сметана - 300 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • спанак - 100 г пресен
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заложила съм на пълнозърнестата паста, тъй като е по-диетична и с малко по-интересен вкус.

Спагетите се поставят във вряща подсолена вода и се варят според указанията на опаковката.

Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се нарязват на жулиени. Беконът се нарязва на кубчета.

Лукът, чесънът и беконът се задушават в маслото в касерола, докато беконът придобие златист цвят.

Спагетите се отцеждат от водата. Прибавят се в касеролата, разбъркват се и се изсипва сметаната. Спанакът се нарязва на лентички и се прибавя към сместа.

Отново се разбърква и се добавят разбитите във водата сурови жълтъци. Ястието се разбърква внимателно, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от котлона.

При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан.

Спагетите с бекон и сметана са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: