Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с бекон, сметана и кашкавал

Дробчета с бекон, сметана и кашкавал

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Дробчета с бекон, сметана и кашкавал
Снимка: Натали Тихова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако сме осъдени на смърт и имаме право на последно ястие, то определено ще е двойна порция дробчета с бекон, сметана и кашкавал"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • бекон - 100 - 200 г
  • сметана - 1 бр. готварска малка
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си дробчетата, ако са много големи, ги режем, овалваме в брашно и в сгорещен тиган изпържваме хубаво от двете страни на бавна степен - аз моите ги пържа на 6.

Нарязваме бекона на ситно и добавяме в тигана, след това сметаната.

Посоляваме и добавяме подправките, изсипваме в подходящ съд за печене и настъргваме кашкавала. Печем в загрята фурна на 200 градуса за около 10 мин да се разтопи кашкавалът!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: