Начин на приготвяне
Измиваме и избелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета. Гъбите измиваме и нарязваме на средно едри парчета. Моркова го избелваме и нарязваме на кубчета.
Чушката изчистваме, измиваме и нарязваме на кубчета. Лука го белим и нарязваме на ситно.
Всичко слагаме в тавичка заедно с подправките. Разбъркваме добре и слагаме съвсем малко вода около 50-70 мл, тъй като тиквичките пускат доста вода.
Слагаме мусаката във фурната на 200 градуса и следим колко вода ще пуснат тиквичките.
Вадим тавата след 15-20 минути и разбъркваме, така ще видим дали тиквичките са пуснали вода.
След като понамалее водата ги заливаме със смес от разбити яйца и кисело мляко, като натрошаваме и сиренето.
Разбъркваме и ги връщаме във фурната за 10 минути.
Вегетарианската мусака с тиквички и гъби е готова.