Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с тиквички и гъби

Вегетарианска мусака с тиквички и гъби

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Вегетарианска мусака с тиквички и гъби
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато обожаваш мусака, но си вегетарианец - ето я и твоята рецепта!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. големи
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 2 глави
  • босилек - 3 щипки сух
  • сол - на вкус
  • домати - 200 мл пасирани
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и избелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета. Гъбите измиваме и нарязваме на средно едри парчета. Моркова го избелваме и нарязваме на кубчета.

Чушката изчистваме, измиваме и нарязваме на кубчета. Лука го белим и нарязваме на ситно.

Всичко слагаме в тавичка заедно с подправките. Разбъркваме добре и слагаме съвсем малко вода около 50-70 мл, тъй като тиквичките пускат доста вода.

Слагаме мусаката във фурната на 200 градуса и следим колко вода ще пуснат тиквичките.

Вадим тавата след 15-20 минути и разбъркваме, така ще видим дали тиквичките са пуснали вода.

След като понамалее водата ги заливаме със смес от разбити яйца и кисело мляко, като натрошаваме и сиренето.

Разбъркваме и ги връщаме във фурната за 10 минути.

Вегетарианската мусака с тиквички и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: