Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек с плънка и картофи на фурна

Печен заек с плънка и картофи на фурна

ПламенПламен
Новак
32213
Печен заек с плънка и картофи на фурна
Снимка: Пламен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"За който окъснее в гората сме направили място в тавата"

Необходими Продукти

  • заек - 1 цял
  • картофи - 1.5 кг
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • сол - 5 г
  • магданоз - 1 стрък
  • ориз - 150 г
  • мащерка - 10 г
  • лук - 1 бр.
  • бира - 150 мл или вино
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите, сварени и нарязани на дребно, се запържват с нарязания лук и измития ориз, докато оризът стане прозрачен. С получения запържен състав пълним заека, след което го зашиваме.

В дълбока тава наливаме бирата/виното и водата, поставяме внимателно заека, изсипваме картофите, нарязани на кубчета и овкусени със сол.

Покриваме тавата с фолио и поставяме в предварително подгрята на 180 градуса фурна за около 1 час, след което намаляваме температурата на 150 градуса и печем още около 2 часа, след като изключим фурната, махаме фолиото и оставяме тавата вътре.

Като поизстине, изваждаме тавата с печения заек и поръсваме с нарязания магданоз.

Сервираме, докато е топло, като за предпочитане е бяло охладено сухо вино.

Печеният заек с плънка и картофи на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз бих добавила пресен джоджен и пресен лук. Става уникален с тези подправки.
24.01.2018 22:46